duminică, 8 februarie 2009

Gradina Zmeilor

''Meteora" Salajului
Prin padurea de pe culme
"Focile"
Imagine de la baza


Profitand de vremea buna de sambata am decis sa facem o iesire Foto la Gradina Zmeilor din raza comunei Galgau Almasului.
Obiectivul turistic se gaseste la aproximativ 15 km de orasu Jibou.
Pornim din Baia-Mare in jurul orei 10. Drumul pana la Jibou ne poarta prin satele situate de-alungul Somesului.
Ajungem in Jibou. La intrare se gaseste un panou care invita la vizitarea Gradinii Botanice. Observ cu placere ca aceasta inedita Gradina Botanica se cheama "Vasile Fati" dupa numele celui care s-a luptat si si-a dedicat toata viata ca aceasta gradina sa devina ceea ce este astazi respectiv una din cele mai frumoase Gradini Botanice ale Romaniei.
Trecem pe langa noua biserica greco-catolica cu o arhitectura foarte moderna si o luam in stanga prin satul Var pana la Galgaul Amlasului.
Un indicator spre dreapta ne arata ca auntem aproape de destinatie.
Urcam cu masina pe o ulita cam noroioasa (spalasem masina cu o seara inainte) si urcam spre dealul care strajuieste "Zmeii'.
Parcam langa o cabana recent construita si o luam perpedes spre culme.
O zi splendida cu un cer de un albastru ireal. Urcam pe culme de unde pozam Zmeii de sus. Stancile cu forme ciudate invita fantezia sa zburde.
Deslusim forme de animale, pasari, imparati etc.
Cobaram de pe culme si ne plimbam printre ei. Sunt impresionanti ca forma.
Cararea ne poarta mai departe spre marginea platoului unde descoperim un mic tau sub bolta rotunjita a stancii. De sus un firicel de apa alimenteaza taul. O numim "Laguna verde" dupa culoarea apei.
Hoinarim prin zona inca putin si ne intoarcem incet spre masina.
Este totusi februarie iar soarele este inca cu "dinti".


Un comentariu:

photorih43 spunea...

Aici nu se vad inca schimbarile , din pacate ....:-->http://www.emaramures.ro/stiri/26027/SOC-TURISTIC-SALAJEAN-Barbarisme-mioritice-in-Gradina-Zmeilor-din-Galgaul-Almasului-GALERIE-FOTO-